В Україні будуть створювати резервні копії баз даних на випадок кібератак

Поділитися:

Народні депутати у першому читанні ухвалили законопроект, який покликаний врегулювати питання створення резервних копій інформації та відомостей державних електронних інформаційних ресурсів.

Відтак, проектом закону запропоновано зобов’язати органи влади, держпідприємства, установи здійснювати резервне копіювання інформації та відомостей державних електронних інформаційних ресурсів. Обов’язки по зберіганню цих резервних копій запропоновано покласти на Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Зазначається, що законопроект розроблений на виконання рішення РНБО від серпня 2017 року.

«Таке резервне копіювання в першу чергу має забезпечити можливість здійснення аварійного відновлення з метою нейтралізації наслідків аварії або втрати даних, а також забезпечення можливості в найкоротші терміни взяти під контроль бізнес-процеси і відновити виконання критично важливих функцій, використовуючи еталонну резервну копію», — йдеться в пояснювальній записці до документа.

На реалізацію проекту закону з державного бюджету мають намір виділити 318,1 млн грн. Зокрема, на дооснащення новим обладнанням основного і резервного захищених дата-центрів Держспецзв’язку, а також на забезпечення їх функціонування.

Раніше у Службі безпеки повідомляють, що фахівці Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки відомства за минулий місяць припинили й знешкодили 43 кібератаки, спрямовані на інформсистеми владних структур.

Також ми повідомляли про те, що російські хакери атакують прокуратуру США.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу