Нещодавно кіберполіціянти викрили 6 підпільних цехів з виробництва підробленої кави. Вони виробляли 10 тисяч пачок на тиждень. Фальшивку продавали через інтернет-майданчики. Правоохоронці вилучили 9 тонн кави й 150 упакувань відомих брендів. Власники майданчиків зазнали збитків мінімум у 5 мільйонів гривень.
За словами експерта Європейської бізнес-асоціації Сергія Вербова, підроблену каву виробляли в змішувачах бетону. У підробці навіть залишався його залишок. Потім продукт фасували в упакування відомих брендів. Ось так просто ділки наживаються на довірливих кавоманах, маючи дохід в 500-600 відсотків.
Наприклад, на одному з популярних сайтів оголошень продають каву відомого бренду за незвично низькою ціною. У супермаркеті пачка коштує 169 гривень, а в інтернеті – 80 гривень. А після зустрічі з продавцем ціна стає ще нижчою – 75 гривень.
На думку фахівців, це чи не єдиний спосіб розпізнати підробку. Іноді відрізнити підроблену каву від оригіналу не можуть навіть професіонали.
Як не потрапити на фальсифікат? Все просто: купувати в супермаркетах або на офіційних точках продажів. Тоді, якщо в каві буде присмак бетону, можна хоча б пред’явити претензії.
Нагадаємо, ми розповіли про те, як правильно готувати каву.
Також раніше ми писали про те, що у світі скоротилося споживання кави.