В Україні активно підробляють каву

Поділитися:

Нещодавно кіберполіціянти викрили 6 підпільних цехів з виробництва підробленої кави. Вони виробляли 10 тисяч пачок на тиждень. Фальшивку продавали через інтернет-майданчики. Правоохоронці вилучили 9 тонн кави й 150 упакувань відомих брендів. Власники майданчиків зазнали збитків мінімум у 5 мільйонів гривень.

За словами експерта Європейської бізнес-асоціації Сергія Вербова, підроблену каву виробляли в змішувачах бетону. У підробці навіть залишався його залишок. Потім продукт фасували в упакування відомих брендів. Ось так просто ділки наживаються на довірливих кавоманах, маючи дохід в 500-600 відсотків.

Наприклад, на одному з популярних сайтів оголошень продають каву відомого бренду за незвично низькою ціною. У супермаркеті пачка коштує 169 гривень, а в інтернеті – 80 гривень. А після зустрічі з продавцем ціна стає ще нижчою – 75 гривень.

На думку фахівців, це чи не єдиний спосіб розпізнати підробку. Іноді відрізнити підроблену каву від оригіналу не можуть навіть професіонали.

Як не потрапити на фальсифікат? Все просто: купувати в супермаркетах або на офіційних точках продажів. Тоді, якщо в каві буде присмак бетону, можна хоча б пред’явити претензії.

Нагадаємо, ми розповіли про те, як правильно готувати каву.

Також раніше ми писали про те, що у світі скоротилося споживання кави.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила