Корпоратизація державних компаній: можливий шлях до залучення інвестицій

Поділитися:

22 травня 2024 року на конференції “Корпоративна реформа – шлях до прозорого та ефективного управління держмайном” заступник Міністра економіки України Олексій Соболев повідомив, що низка державних компаній вже висловили намір пройти процес корпоратизації. Це свідчить про помітні переваги змін та можливості, які відкриває корпоративне управління для державного сектору. Очікується, що фінальним результатом цього процесу стане залучення інвестицій, які можуть вимірюватись мільярдами гривень.

“Реформа корпоративного управління – це один із критеріїв нашої євроінтеграції і можливість для України працювати за правилами, які діють в інших демократичних країнах. Як наслідок, зрозумілі для інвесторів правила формують довіру і збільшують шанси виходу інвестора на український ринок. А це дозволяє залучити мільярди додаткових ресурсів і змінювати стратегічні державні компанії на користь держави та українців”, – наголосив Олексій Соболев.

Участь у заході взяла Посол США в Україні Бріджит Брінк. Вона зазначила, що вкрай важливим для реформи та подальших змін стало прийняття закону, який покращує корпоративне управління.

Закон № 3587-XI отримав значну підтримку з боку міжнародних організацій, таких як USAID, ЄБРР, ОЕСР, МВФ, Європейський Союз та Світовий банк. Представники цих організацій взяли участь у конференції та обговорили ключові зміни, які впроваджує закон, та подальші кроки для його імплементації.

фото: Мінекономіки

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...