У світі скоротилося споживання кави

Поділитися:

У поточному році рівень споживання кавових бобів вперше впаде з моменту 2011 року. Про це свідчать дані Міністерства сільського господарства Сполучених Штатів Америки, передає видання Bloomberg.

Повідомляється, що на ситуацію прямо вплинуло закриття безлічі закладів громадського харчування, де однією з найпопулярніших позицій для споживача завжди була кава.

На це, в свою чергу, вплинула всесвітня пандемія коронавіруса, яка заради дотримання соціальної дистанції між громадянами і небезпеки заразитися, змусила уряди багатьох країн світу ввести карантин і обмеження на діяльність сфери послуг.

«Для нас це буде повільне і поетапне повернення, так як багато офісів в Лондоні залишаться закритими до кінця літа, а деякі можуть відкритися тільки в наступному році», – розповів про кризу один із власників популярної британської мережі кав’ярень Notes.

Повідомляється, що криза в сфері кави в першу чергу відіб’ється на працевлаштуванні близько 125 млн осіб, які пов’язують свій основний вид діяльності з виробництвом і вирощуванням кави.

Як прогнозує компанія Citigroup, у другій половині поточного року вартість ф’ючерсів на каву сорту Арабіка може знизитися відразу на 10% і буде коштувати приблизно 90 центів за фунт.

Нагадаємо, що в Україні очікується зростання цін на каву з-за світової кризи індустрії.

Тим часом, Київська міська державна адміністрація затвердила вимоги для продажу фастфуду в МАФах і роботи кав’ярень на винос в умовах карантину.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила