Економічне зростання України у квітні 2024 року

Поділитися:

За попередніми оцінками Мінекономіки, зростання ВВП у квітні 2024 року порівняно з квітнем минулого року становило близько 4,3% . Загалом, за період з січня по квітень 2024 року, зростання оцінюється на рівні 4,4% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляє Мініекономіки.

У квітні 2024 року спостерігається стійка тенденція відновлення економіки, що була підтримана рекордними обсягами експорту товарів, зростанням попиту на будівельні послуги завдяки бюджетному фінансуванню на відновлення інфраструктури, покращенням ділових настроїв та активізацією споживчої діяльності. Стабільна робота морського коридору сприяла розвитку залізничних перевезень, виробництву металургійної продукції та видобутку металевих руд.

«Позитивні тенденції відзначаються у транспортній галузі, промисловості, будівництві, сільському господарстві та внутрішній торгівлі. Загалом економіка продовжує адаптуватися та набувати характеристик економіки воєнного часу. Водночас, високі безпекові ризики, нові пошкодження енергетичних об’єктів та значний дефіцит кваліфікованих кадрів продовжують негативно впливати на ВВП», — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, у квітні промислові підприємства продовжували відновлювати економічну активність? як завдяки експортоорієнтованим виробництвам, так і завдяки попиту на інвестиційну продукцію — машинобудування (ВПК) та будівельні матеріали. Це все сприяло формуванню попиту на продукцію суміжних видів діяльності.

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...