В Польщі йде тенденція до звільнення іноземців

Поділитися:

Цього року іноземці подали менше, ніж за аналогічний період минулого року клопотань про надання дозволу на проживання в Польщі.

За період карантину Малопольське воєводство управління відзначило тенденцію до звільнення іноземців.

Як повідомляє Польське радіо, посилаючись на дані воєводського управління, в березні і квітні цього року документи на отримання виду на проживання подало 3230 іноземців. За аналогічний період минулого число клопотань було великим і склало 3871.

Це велике число, але менше, що в аналогічний період минулого року, – відзначили в управлінні.

Там також відзначили, що під час епідемії збільшилася кількість клопотань у справі анулювання дозволів на роботу через розірвання договору або через те, що іноземець, незважаючи на дозвіл на роботу, не приїхав до Польщі. У порівнянні з січнем і лютим, в березні і квітні кількість заяв від роботодавців про дозвіл на роботу зменшилася майже на 2500 – з 7473 до 5095.

Спостерігається також тенденція короткостроковій зайнятості українців в інших сферах, наприклад, офіціант в зв’язку з закриттям ресторану шукає роботу на будівництві.

Нагадаємо, раніше в Польщі ввели спеціальні рішення, що дозволяють тим іноземцям легально залишатися в країні, які хочуть займатися попередньою метою свого перебування або не змогли виїхати з Польщі через коронавірус.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу