В Офісі генпрокурора розкрили масштабну схему крадіжки соцдопомоги на Донбасі

Поділитися:

Правоохоронні органи викрили масштабну схему шахрайства, учасниками якої виявилися посадові особи державних установ Донецької області, а також мешканець Костянтинівки як підробник документів.

В Офісі генпрокурора зазначили, що йдеться про співробітників із державних установ: Пенсійний фонд, Управління соцзахисту населення міської ради, міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування, а також обласну філію «Ощадбанк» Донецької області. Усі вони брали участь у шахрайстві. Допомагав їм мешканець міста Костянтинівка, яке займався виробленням документів.

Схема полягає у підробці документів, у яких зазначені імена мешканців тимчасово окупованих територій. Потім чоловік доставляв липові папірці до органів соцзахисту, де у свою чергу приймали фіктивні папери та, відповідно, оформляли соцдопомогу.

Внаслідок незаконної діяльності практично за рік шахраям вдалося підробити понад 50 документів, і щомісяця, за попередніми даними, привласнювати собі кошти громадян із державного бюджету в середньому 400 тисяч гривень. Гроші вони ділили між собою.

Повідомляється, що під час обшуків у зазначених установах, а також проведених у місцях проживання злочинців, вилучено посвідчення, печатки, документи фінансово-господарської діяльності, мобільні телефони та кошти (7 150 доларів, 350 євро, 24 тисячі 200 гривень).

Раніше ми писали про схему крадіжки грошей на будівництві Дністровської ГАЕС, яку розкрила СБУ.

Також ми повідомляли про те, що СБУ не дала вкрасти 3 млрд. гривень на будівництві Подільського мосту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу