СБУ знайшла схему розкрадання грошей на будівництві Дністровської ГАЕС

Поділитися:

Служба безпеки України викрила масштабну корупцію під час будівельно-монтажних робіт на Дністровській ГАЕС. Внаслідок махінацій зловмисників держбюджет України зазнав збитків на понад 20 млн грн, повідомляє СБУ.

Згідно з інфомацією, організаторами оборудки було керівництво ПрАТ «‎Укргідроенерго»‎ та фактичні власники консорціуму «‎Укргідроенергобуд»‎.Зазначається, що схема почала працювати ще на стадії тендеру. Розкрадання коштів зловмисники здійснювали за рахунок завищення об’ємів та вартості робіт. Зокрема, з двох великих договорів, виділених на модернізацію Дністровській ГАЕС. Їх загальна сума 5,3 млрд грн.

Під час обшуків за адресами офісних приміщень та домашніми адресами фігурантів було виявлено первинну бухгалтерську документацію, договори, чорнові записи, комп’ютерну техніку з «‎чорною»‎ бухгалтерією, які в подальшому будуть вилучені.

Наразі проводяться слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності усіх причетних осіб.

Нагадаємо, Служба безпеки повідомила, що запобігла розкраданню коштів у майже один мільярд грн, які виділялись на боротьбу з коронавірусом.

Також ми писали, що Служба безпеки України викрила чергову схему розкрадання оборонних коштів, яку організували місцеві підприємці в Дніпропетровській області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу