УЗ не буде підвищувати тарифи для «Метінвеста»

Поділитися:

«Укрзалізниця» не підвищуватиме тарифи на перевезення вугілля та залізної руди для Металургійного комбінату «Азовсталь», що входить до холдингу «Метінвест». Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

А все тому, що підприємство оскаржило в суді наказ Міністерства Інфраструктури про підвищення тарифів на вантажні перевезення. Як відомо, «Укрзалізниця» з 17 серпня підвищила тарифи на залізничні перевезення вантажів 1-го і 2-го класів. Зокрема, тариф на перевезення залізної руди з 1 вересня мав зрости на 8%, з 1 січня 2022 року – на 20,4%. На перевезення вантажів другого тарифного класу, зокрема, аграрної продукції, тариф мав підвищитися на 8%, а з 1 січня – на 6,5%. Крім того, йшлося про збільшення вартості пробігу порожніх вагонів.

Однак, на думку позивача, цей наказ відомство ухвалило з порушенням положень Конституції та закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». В результаті суд задовольнив позов «Азовсталі».

Зауважимо, експерти неодноразово критикували модель, за якою порожні вагони з-під руди перевозили дешевше, аніж порожні вагони з-під іншої продукції, та називали її абсурдною.

Раніше повідомлялося, що ключовими закупівлями для УЗ займеться Антикризовий штаб.

Також ми писали й про таке: УЗ обладнає в поїздах велопарковки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу