«УЗ» купує в Росії старі вагони

Поділитися:

“Укрзалізниця” закупила 210 вагонів у російської компанії АТ «Русагротранс», які майже всі 1983 року випуску і у яких закінчився нормативний термін експлуатації. Україна незабаром отримає металобрухт у вигляді ще 329 вагонів.

Про це розповів голова Комітету з розвитку інфраструктури Федерації роботодавців України Максим Шкіль в блозі на “Стопкоре”.

Зараз в Україні є профіцит вагонів, що призвело до падіння ставок на перевезення вантажів і до економічної кризи в області залізничних перевезень і галузі вагонобудування.

Причинами надлишку вагонів в системі «Укрзалізниці» стала відсутність списання старих вагонів і постійний ввезення на території України вагонів з РФ, які за всіма нормами є металобрухтом.

За його словами активіста, в результаті зупинилася робота українських виробників вагонів, зростає безробіття, згортаються інвестиції в новий рухомий склад, в подальшому це призведе до падіння ВВП. Страждають також українські та міжнародні логістичні компанії, провідні вітчизняні аграрні холдинги, які інвестували кошти в новий рухомий склад.

Після звернення до міністра інфраструктури і до глави «Укрзалізниці» з проханням заборонити експлуатацію старих вагонів з Росії і вагонів, технічний стан яких не відповідає вимогам – нічого з боку транспортних чиновників зроблено не було в цьому напрямку.

Зате є телеграма УЗ від 3 липня з дозволом ввезти ще 539 вагонів АТ «Русагротранс», у яких закінчився нормативний термін експлуатації.

Раніше ми інформували, що через наслідки профіциту вагонів УЗ в червні вводила тимчасове обмеження на в’їзд іноземних порожніх зерновозів, цементовозів та інших вантажних вагонів.

Також ми розбиралися як «Укрзалізниця» витрачає гроші на сумнівні тендери.

 

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу