Урановими шахтами тепер завідує «Енергоатом»

Поділитися:

Після того, як було проведено нараду в уряді України, прийняли рішення про передачу ДП «СхідГЗК» оператору атомних електростанцій НАЕК «Енергоатом». Такий крок вважають в уряді важливим і чекають, що в результаті передачі «СхідГЗК» стане беззбитковим підприємством.

«Енергоатом» запропонував розроблену спеціально зважаючи на ситуацію, що склалася, концепцію, яка полягала в комплексі стабілізаційних заходів.

Раніше повідомлялося, що акції «Енергоатому» і «Нафтогазу» будуть продавати публічно. Минулого року уряд затвердив політику власності «Нафтогазу» з планом IPO міноритарного пакета. Тодішнє керівництво НАК планував вивести компанію на IPO через кілька років.

Також ми писали й про те, що «Енергоатом» буде виробляти обладнання для сховищ ядерних відходів. На заводі «Атоменергомаш» буде випускатися новий вид продукції — поглинають вставки для контейнерів сухого зберігання палива Запорізької АЕС. Підприємство отримало сертифікат на серійне виробництво. Така технологія є тільки в шести країнах світу, Україна одна — з них.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу