Уранові шахти почнуть знову працювати з січня

Поділитися:

Ще 7 грудня уранові шахти на Кіровоградщині зупинили свою роботу. А з 21 грудня працівники «Схід ГЗК» перекрили траси в області в знак протесту. Страйкуючі вимагали погасити заборгованість по заробітній платі і відновити роботу підприємств. Відомо, що вже відкрито кримінальне провадження за фактом невиплати зарплати шахтарям.

Так, днями учасники протесту отримали на руки наказ, який підтверджує відновлення роботи шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» і «Інгульської» з 4 січня. Шахтарі розблокували всі траси в області.

За словами голови Незалежної профспілки гірників України, на сьогодні працівникам урановидобувних шахт держпідприємства «Східний ГЗК» перерахували гроші на погашення боргу із зарплати за листопад, виплату авансу за грудень обіцяють здійснити на початку наступного тижня.

“Ще 220 млн грн повинні бути направлені для виведення підприємства з режиму простою з 4 січня 2021 року. У випадку, якщо робота ГП не буде відновлена ​​в обумовлений термін – трудовий колектив запевняє влада, що повернеться до протестних дій. Протестуючі передають слова подяки всім, хто протягом всього часу підтримував трудовий колектив ДП «Схід ГЗК» добрим словом, хто привозив їм теплі речі і продукти, хто допомагав інформаційно “, – сказано повідомленні.

Нагадаємо, що українські шахтарі і шахтарські профспілки готові оголосити всеукраїнську акцію протесту через те, що борги із зарплати до сих пір не погашені. Дата, після якої стартує акція – 20 грудня. Також відомо, що уряд України вже виділив на це близько півтора мільярда гривень.

Раніше повідомлялося, що 21 грудня оголошено днем ​​початку страйку – таке рішення прийняли працівники відразу трьох шахт, що входять до складу ДП «Схід ГЗК». Ідеться про шахти «Смолінська», «Новокостянтинівська» і «Інгульська». Всі три – уранові, акція протесту безстрокова і триватиме до тих пір, поки держава не виконає вимоги працівників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу