«Укрнафта» збирає збори акціонерів для поділу компанії

Поділитися:

З порядку денного зборів акціонерів «Укрнафти» стало відомо, що відбудеться ще одне позачергове зібрання. На 23 грудня 2021 року заплановано збори ПАТ «Укранафта» для вирішення питання щодо передачі майна до статутного капіталу «Нафта-Актив».

З іншого боку, ще до 23 грудня відбудуться збори акціонерів для вирішення низки питань, також не менш важливих. Чи будуть доповнення до наступних зборів, погоджені 30 листопада 2021 року, поки що невідомо.

Основний вид економічної діяльності “Нафта-Актив”, як зазначено при реєстрації компанії, – видобуток нафти. На порядку денному 23 грудня головним питанням названо передачу компанії до «Укрнафти», її міноритарних акціонерів.

У цей же час на 30 листопада «Укрнафтою» вже внесено зміни щодо обговорення питань, пов’язаних із передачею майна до статутного капіталу «Нафта-Актив» з 100% акцій Коломойського. Заплановано викуп 34% акцій Littop Enterprises Limited, 34% акцій Bridgemont Ventures Limited, 32% акцій Bordo Management Limited. Крім цього «Укрнафта» має намір викупити всі акції, що їй належать, у перерахованих компаній.

Нагадаємо, що сьогодні 13,605% акцій Littop Enterprises Limited належать «Укранафті», стільки ж акцій компанії Bridgemont Ventures Limited. Також Ігор Коломойський володіє 12,8909% акцій кіпрської компанії Bordo Management Limited.

Надалі планується запустити процес поділу активів, а саме частина їх має перейти до статутного капіталу молодого, створеного у серпні поточного року, підприємства «Укргазактив» із подальшим викупом активів «Нафтогазом Україна». Наступний крок, відповідно, викуп «Укрнафтою» 27,11 мільйона своїх акцій у «Нафтогазу», а це 50%+1 акція.

Як би там не було, «Нафтогаз» поки що ніяк не коментує глобальні плани щодо поділу активів «Укрнафти».

Нагадаємо, що “Нафтогаз” відмовляється від мирової угоди з Ігорем Коломойським.

Також ми писали про те, що фірми українського олігарха Ігоря Коломойського повернули борги «Укрнафті» через шість років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу