«Нафтогаз» відмовляється від мирової угоди з Коломойським

Поділитися:

Мирової угоди між «Нафтогазом» та Ігорем Коломойським, яку активно обговорювали у медіа – не буде, інформує телеканал «Перший Діловий».

Принаймні так запевняють у «Нафтогазі». Кажуть: інформація про те, що компанія нібито планує передати олігарху 3,5 мільярдів кубометрів газу – не є дійсною. І додають, що наразі триває судовий процес, за результатами якого ухвалено рішення щодо спірного газу. «Нафтогаз» також закликав політиків та експертів бути відповідальними, коли ті поширюють інформацію щодо діяльності компанії, адже маніпуляція може загрожувати енергобезпеці країни.

Щоправда, в чиїх словах криється істина – поки сказати важко. Адже сам бізнес-партнер Ігоря Коломойського – Геннадій Корбан напередодні повідомив журналістам, що «Нафтогаз» може віддати «Укрнафті» Коломойського від 700 мільйонів до 9 мільярдів кубометрів газу – на 20 мільярдів гривень. Йдеться про суперечку між «Нафтогазом» та приватними акціонерами «Укрнафти», яка триває кілька років – і зараз може вирішитися на користь олігарха Коломойського.

Почалася судова тяганина у 2018 році, коли «Укрнафта» почала вимагати аби «Нафтогаз» віддав їй 8 мільярдів кубів газу, які вона нібито видобула у 2007-2013 роках. А НАК продав його населенню по пільговій низькій ціні, і взагалі не заплатив за нього. Справа довгий час не рухалася, але цього року «Укрнафта» збільшила свої вимоги до 9 мільярдів кубів газу. Окрім того, на засіданні суду, яке відбулося наприкінці жовтня – «Нафтогаз» нібито повідомив суд, що визнає за «Укрнафтою» 3,5 мільярда кубометрів газу.

Також ми писали про скорочення видобутку нафти ПАТ «Укрнафта».

Нагадаємо, з прибуток «Укрнафти» за девять місяців року становив 4,15 млрд гривень проти минулорічного показника у 3,9 млрд. За інформацією компанії, обсяг чистого доходу за цей період збільшився на 55,3%, або на 8,9 млрд гривень, і становить 24,9 млрд гривень.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ