Укргідрометцентр прогнозує в Україні морози до -30 градусів

Поділитися:

Зима ще «порадує» українців днями з дуже сильними морозами. До закінчення найхолоднішої пори року температура повітря ще впаде до мінус 20 – мінус 30 градусів за Цельсієм. Про це розповіла в понеділок, 25 січня, під час зустрічі з представниками ЗМІ заступник начальника метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталя Голеня.

Втім, синоптик прогнозує, що таких днів буде небагато. Морозна погода встановиться на території нашої країни на нетривалий час. Фоном все ж будуть відлиги з нульовою відміткою температури вдень і мінус 1 – мінус 2 ночами. Але на цьому тлі виникнуть дні, коли морози сягнуть від мінус 20 до мінус 30 градусів. Однак таких днів буде вкрай мало, каже Наталя Голеня.

За прогнозами синоптика, сильні морози відчуватимуться в майбутньому місяці – лютому і навіть у першому весняному місяці – березні. Однак більшість днів, що залишилися до кінця зими, будуть теплими – це вже норма для нашої країни.

Нагадаємо, з 18 січня в Україні встановилася морозна погода.

Також раніше повідомлялося, що початок морозів виявив нову проблему: зберігати овочі в спеціальних сховищах тепер важко. Зокрема, йдеться про зростання вартості моркви – одного з базових овочів в Україні. Ціна за два тижні збільшилася на 20-22%, тепер за моркву (гуртова ціна) просять не менше 3,5-3,6 гривні за кілограм.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу