Українцям розповіли, як боротися з підвищенням тарифів на газ

Поділитися:

За підрахунками експертів, в червні 2020 року тариф на газ був найнижчим за весь рік.

«Тарифи на газ в Україні за минулий рік. У червні 2020 року тариф на газ був найнижчим за весь рік. Літо. Попит на газ низький і ціни в світі на газ були дуже низькі. Тепер ціни на газ в світі виросли в зв’язку з початком холодів і в Україні ціни на газ теж виросли. Хоча можна було ще в вересні 2020 року купити газ по передоплаті за ціною 4,52 грн за 1 куб газу і зараз би платили на газ не 7,57 грн, а тільки 4,52 грн », – відзначають фахівці.

Подібним способом користуються жителі Німеччини, в якій «дуже популярний метод покупки газу населенням».

«Влітку німці беруть кредит і купують газ на умовах передоплати на майбутній рік. Влітку ціни на газ низькі і тому це вигідно. А потім протягом всього року погашають цей кредит. Як результат, вони економлять гроші, щоб не платити дорого за газ взимку, коли ціни на газ у всьому світі підвищуються. Вчіться жити, як в ЄС », – резюмують експерти.

Нагадаємо, що з 1 січня 2021 року набрав чинності вступили нові тарифи на розподіл газу населенню газорозподільними компаніями (облгазами). Вони були затверджені НКРЕКП (Нацкомісією з регулювання в енергетиці та компослуги) в грудні минулого року.

Раніше повідомлялося, що ціна газу в Європі в перший день торгів у новому році перевищила 250 доларів за тисячу кубометрів. Такий різкий стрибок ціни обумовлений не тільки знижений температурою в Європі, але і через скорочення транзиту російського газу через Україну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу