Українцям підказали, як зупинити колекторів

Поділитися:

Українцям розповіли про те, як не витрачати нерви в процесі спілкування з колекторами, але водночас не виходити за рамки закону. Відомо, що в нинішній час почастішало кількість дзвінків від колекторів, причому зовсім необов’язково для цього брати кредит і не віддавати його — найчастіше телефонують після того, як хтось із родичів або знайомих вказав людини як гаранта.

Головне правило говорить: якщо громадянин не підписував ніяких паперів (кредитний договір), то і попиту з нього бути не може. Таким чином дзвінки з погрозами легко стають приводом для звернення в правоохоронні органи.

Важливо уважно слухати, що говорять колектори. У разі, якщо дзвінки почастішали, рекомендовано записувати розмови, щоб потім можна було довести факт погроз або інших планів колекторів.

Раніше повідомлялося про те, що в Нацбанку назвали роботу колекторів середньовіччям. Про методи, якими користуються колектори щодо боржників, які не платять кредити, відомо багатьом. Більшість українців при цьому вважають, що винен саме боржник, а уберегтися від колекторів дуже просто — не брати кредитів. Але варто один раз опинитися на місці боржника, як погляди відразу змінюються.

Також ми писали й про те, що колекторам пригрозили величезними штрафами за погрози та шантаж. Як повідомляється, на думку експертів регулятора, нинішня практика стягнення боргів схожа на бандитські 90-ті роки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу