У Нацбанку назвали роботу колекторів середньовіччям

Поділитися:

Про методи, якими користуються колектори відносно боржників, що не сплачують кредити, відомо багатьом. Більшість українців при цьому вважає, що винний саме боржник, а вберегтися від колекторів дуже просто – не брати кредитів. Але варто один раз опинитися на місці боржника, як погляди одразу змінюються. До того ж, дзвінками, смс-повідомленнями та погрозами можуть закидати навіть людину, яка не має жодного відношення до кредиту, а є родичем чи навіть просто знайомим боржника.

Серед того, чим не гребують колектори, погрози та публікація особистих світлин у соцмережах, лайка, приниження та шантаж. У НБУ такі методи вважають жахливими та наполягають на тому, що із такими колекторами варто боротися.

Наразі відомо, що представники НБУ разом із омбудсменом та групою народних депутатів напрацювали законопроєкт 4241. У ньому йдеться про встановлення вимог до колекторів, зокрема до їх поведінки. Також законопроект має на меті врегулювання всіх правил, появу санкцій стосовно колекторів-порушників.

Раніше повідомлялося про те, що Нацбанк порадив українцям, як правильно спілкуватися з колекторами. В першу чергу потрібно записувати розмову, якщо колектори загрожують життю і здоров’ю, в такому випадку потрібно відразу звертатися в поліцію.

Також ми писали про те, що в Мін’юсті регулюватимуть роботу колекторів. Зокрема у відомстві заявили, що стягування боргів – це непогано, але погано те, що найчастіше це відбувається неетично і порушуються розумні правила.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу