Українцям можуть повернути віялові відключення електрики

Поділитися:

Критична ситуація з запасами вугілля на складах теплових електростанцій в Україні може стати причиною віялових відключень електроенергії до цього країні. Відомо, що щодня відбувається зменшення антрациту, і це загрожує стабільній роботі енергоблоків ТЕС. Таку заяву зробили в Національній комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг.

Так, нестача вугілля може спровокувати виникнення загальносистемної аварії в об’єднаній енергосистемі України і введення графіків аварійного відключення електропостачання.

За даними НЕК “Укренерго”, станом на 31 січня 2021 року запаси палива на складах ТЕС з листопада 2020 року зменшилися в 5,7 раза. До 48% запасів вугілля зосереджено лише на двох станціях – Луганській та Слов’янської.

Слід зазначити, що Міністерство енергетики України опублікувало інформацію, згідно з якою за станом на 2 лютого 2021 року запаси вугілля на ТЕС складають 431,9 тис. Т (291 тис. Т газового вугілля і 140,9 тис. Т антрациту). Поточні запаси вугілля в 5,5 раз менше значення станом на 4 лютого 2020 го (2,4 млн т).

Нагадаємо, що ПрАТ «Укренерго» відновила імпорт електроенергії з Російської Федерації, при цьому в компанії прокоментували, що все робиться на законних підставах. Паралельно електрику імпортують і з інших країн-сусідів, зокрема, з Молдови. Відновлення подачі російського електрики в нашу країну стартувало 1 лютого, загальний обсяг за добу склав 1 мільйон кіловат-годин, як і було заплановано.

Раніше повідомлялося, що рекомендації Міністерству енергетики затвердили в Антимонопольному комітеті (АМКУ). Відомо, що головною метою рекомендацій стало усунення штучних бар’єрів для покупців електричної енергії у державній генерації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу