Українці сплачують дедалі більше податків

Поділитися:

Уряд повідомляє, що вже з початку грудня поточного року усі працюючі українці будуть зобов’язані виплачувати податки за новими розцінками.

Підвищення суми податків в Україні стало наступним кроком після ухвалення рішення щодо збільшення мінімальної заробітної плати з 1 січня. Відповідно, буде підвищено й прожитковий мінімум (з 2379 до 2481 гривні). Згодом, середня мінімальна зарплата громадянина України зросте до 6500 гривень.

Виходячи із зазначених розрахунків зросте й податок, що сплачується українцями. З початку грудня 2021 року українські платники податків щомісяця виплачуватимуть державі суму у розмірі 1430 гривень, що на 110 гривень більше, ніж виплачують зараз. Дані правила відносяться до першої, другої та третьої груп, які виплачують податки. Важливо, що за вищої зарплати сума податків також зростатиме.

В даний час влада країни також займається розглядом законопроекту, що передбачає непрямі методи контролю доходів.

Відомо, що у разі, якщо платник податків вказав у декларації мінімальну суму доходів, але при цьому зробив дорогі покупки (транспортні засоби, нерухомість тощо), Податкова служба займеться розслідуванням про походження коштів на покупку. Якщо ж людина не зможе пояснити походження цих коштів, вона зобов’язується виплатити додатковий збір, що становить відсоток від витраченої суми на підозріле придбання.

Раніше ми писали, як українцю отримати податкову знижку.

Також ми повідомляли про те, що депутати Верховної Ради України підтримали запровадження електронної реєстрації місця проживання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу