Українці почали купувати більше зброї

Поділитися:

В Україні останнім часом зростає кількість українців, які вирішують самостійно придбати зброю та захистити себе та свою сім’ю. Загалом продажі зброї та патронів виросли на тлі загострення ситуації між Росією та Україною.

Найбільш популярними видами зброї, якій віддають перевагу жителі України, залишаються гладкоствольні помпові рушниці та цивільна версія автомата Калашникова.

Проте сказати точно в Генеральному офісі прокурора кількість купленої зброї в Україні не можуть, оскільки вона часто купується нелегальним шляхом. У цей же час зазначається, що ця цифра може змінюватись від 3 до 5 мільйонів одиниць.

За офіційними даними станом на жовтень 2021 року, українці зареєстрували близько 1 мільйона 200 тисяч одиниць законної зброї.

Продавці зброї в Україні у свою чергу зазначають, що лише за останній місяць збільшився попит на їхню продукцію на 10-15%. Таке різке бажання купити зброю викликане тиском з боку Російської Федерації, розмови та новини про ймовірний напад.

Водночас, українці активно скуповують і боєприпаси, намагаючись регулярно збільшувати запаси, оскільки усвідомлюють, що у разі чого у них такої можливості в момент війскових подій не буде.

Тим часом в Україну зі США прибув восьмий літак із озброєнням.

Також ми повідомляли, що в Україні сформують близько 150 батальйонів у рамках розгортання системи територіальної оборони. За кожним бійцем буде закріплено зброю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу