Українці можуть самі вибрати банк, щоб отримувати зарплату

Поділитися:

Згідно з постановою Національного банку України, з 1 січня українці можуть самостійно обирати банк для отримання зарплати.

Відомо, що документом внесені й інші зміни до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, пов’язані зі змінами в законодавстві України, зокрема Кодексі України з процедур банкрутства, законі України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення”.

“Після введення в Україні міжнародного номера банківського рахунку роботодавець отримав можливість формувати відомість на зарахування заробітної плати працівникам із зазначенням номера рахунку працівника по стандарту IBAN, зокрема рахунку, працівник самостійно відкрив у банку за власним вибором”, – йдеться в повідомленні НБУ.

Крім того, така новація дозволить уникнути конфліктних ситуацій між роботодавцем і працівником про право працівника самостійно вибирати банк для отримання заробітної плати.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам, які проживають на території ОРДЛО, продовжили термін дії банківських карт «Ощадбанку». Це зроблено для того, щоб всі мали можливість отримувати пенсію в нелегкі часи коронакризи. Зате одним з найважливіших факторів для отримання грошей вважають роботу КПВВ.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку України (НБУ) розповіли про п’ять головних принципах проведення валютних інтервенцій на міжбанківському ринку. Про це йдеться в оновленій Стратегії валютних інтервенцій, яку зовсім недавно затвердили в НБУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу