Українських водіїв чекає новий спосіб фіксації порушень ПДР

Поділитися:

Державне агентство інфраструктурних проектів України повідомило про те, що в 2021 році запрацює нова технологія фіксації порушень швидкісного режиму – фіксація середньої швидкості по відрізку.

«Ми розширимо функціонал системи і додамо фіксування інших типів порушень – не тільки перевищення швидкості, але ще і перетин подвійної суцільної лінії розмітки, проїзд на червоний сигнал світлофора і проїзд по смузі для громадського транспорту. Комплекси для цього міняти не потрібно – камери повністю готові це фіксувати, поліція зі свого боку допрацьовує нормативну базу, а ми будемо допрацьовувати ПО. Наша амбітна мета, щоб у нас до кінця 2021 року за допомогою комплексів автофіксації заробила фіксація середньої швидкості по відрізку. Це важливий момент, щоб мати можливість контролювати швидкість на всій дорозі, а не тільки в місцях установки камер, – повідомив глава агентства.

Нагадаємо, що на розгляді в уряді знаходиться новий законопроект, який відрегулює рух велосипедистів по дорогах України. Серед найважливіших пунктів – наявність водійських прав і пересування в шоломі.

Для великої кількості людей, які пересуваються дорогами країни на велосипедах, шолом – предмет необхідний, але є і такі велосипедисти, які відкидають покупку додаткового спорядження, називаючи це зайвою витратою грошей. Однак же шолом – запорука безпеки.

Раніше повідомлялося, що 179 автомобілів потрапили в об’єктив камер відеофіксації, як порушники правил швидкісного режиму. У прес-службі патрульної поліції, заявили, що є і нові «рекордсмени». Так, швидкість Mercedes-Benz E 55 AMG склала 210 км / год н6а трасі Київ-Харків-Довжанський, де дозволена швидкість – 110 км / ч.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу