Українських безробітних навчатимуть IT-спеціальностей

Поділитися:

Уряд України на засіданні 20 січня прийняв нове рішення стосовно навчання безробітних громадян країни. Так, Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України спільно з Мінцифри і Державним центром зайнятості починають експеримент професійного навчання безробітних інформаційних технологій.

Відомо, що першим містом для експерименту визначено Київ, але при успішному поступі проекту планується його розширити і на інші міста України.

“Мінекономіки продовжує системну роботу щодо зайнятості населення та допомагає громадянам України знаходити роботу з конкурентною заробітною платою. Тепер безробітні можуть отримати кваліфікацію в IT-сфері та отримати перспективну роботу. При цьому протягом навчання зберігається виплата допомоги по безробіттю”, – говорять в Мінекономіки.

Слід зазначити, що основними учасниками експерименту є роботодавці зі сфери IT-бізнесу, профільні суб’єкти освітньої діяльності і зареєстровані безробітні.

При цьому навчальні заклади будуть відбиратися згідно з визначеними критеріями:

  • повинні бути розташовані в межах Києва,
  • проводять навчання в сфері консультування з питань інформатизації або комп’ютерного програмування,
  • мають досвід освітньої діяльності не менше п’яти років і відповідну матеріально-технічну базу.

Крім того, відбір кандидатів для проходження професійного навчання здійснюється на добровільних засадах з-поміж осіб, зареєстрованих в Київському міському центрі зайнятості. Навчання не може тривати більше пів року.

При цьому після успішного завершення навчання роботодавець зобов’язаний працевлаштувати безробітного мінімум на рік зі встановленою заробітною платою в розмірі не менше двох мінімальних заробітних плати.

Нагадаємо, що в Україні громадянин, звільнений або залишився без роботи через інші причини, може деякий час протриматися на плаву коштом отримання допомоги від держави. Законних способів кілька, один з них – допомога по безробіттю.

Раніше повідомлялося, що в разі роботи громадянина за сумісництвом в спеціальний стаж зараховується тільки робота за фахом на основному місці. Роз’яснення цього правила згідно з українським законодавством опублікувало в соцмережі видання Пенсійного фонду України «Пенсійний кур’єр».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу