Українські водії закривають номера від відеофіксації

Поділитися:

Українські водії стали навмисно приховувати номера своїх автомобілів з впровадженням на дорогах України спеціальної системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Про це повідомляє заступник голови департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький на своїй сторінці в Facebook.

У своїй публікації чиновник написав про винахідливість українців, які стали частково приховувати номера своєї машини для того, щоб не платити штраф у разі порушення правил дорожнього руху.

При цьому фахівець уточнив, що звичайно ж такі маніпуляції в рази ускладнять роботу патрульних, проте порушників все одно в кінцевому підсумку наздожене відповідальність.

“Як тільки заробили камери автоматичної фіксації, посипалися запитання: якщо закрити або замалювати символи, чи розпізнає його система? Чи вдасться таким порушникам уникнути покарання? Розповідаю: якщо навіть якимось чином ховається номер на авто, навіть якщо камера автоматичної фіксації не зможе розпізнати номерний знак і зафіксувати це порушення, то відповідальність все одно настане”, – вказав Білошицький.

Також чиновник попередив, що навмисне приховування номерного знаку суперечить законодавству України і може потягнути за собою покарання у вигляді штрафу від 170 до 255 грн, тому найкращим виходом із ситуації є дотримання правил дорожнього руху.

Нагадаємо, що вже через 3 дні після введення на дорогах автоматичної відео-та фотофіксації порушення правил дорожнього руху, 2400 водіїв отримали так звані «листи щастя». Ще через 2 дня, кількість «щасливчиків» збільшилася до 200 000 чоловік.

На даний момент камери реєструють випадки перевищення швидкості. За перевищення більш ніж на 20 кілометрів на годину – штраф 255 гривень, а за перевищення на 50 кілометрів на годину – 510 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу