Українські пенсіонери найбільше витрачають гроші на обігрівання

Поділитися:

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг заявили, що українці в середньому витрачають на теплопостачання близько 11% свого доходу. Однак, серед пенсіонерів ця цифра зростає до 25%. Тобто, чверть своїх доходів люди пенсійного віку повинні платити за тепло у власних будинках.

Фахівці НКРЕКП впевнені, що для зниження фінансового тягаря для населення поряд з наданням субсидій має стати запровадження заходів з енергоефективності як самими жителями, так і ліцензіатами НКРЕКП, налагодження комунікації між представником комунальної послуги та споживачем.

Слід зазначити, що частка витрат на електроенергію в середньомісячний дохід домогосподарства в Україні становить 1,2%, і це в три рази нижче аналогічних показників в в країнах Центрально-Східної Європи.

Нагадаємо, що в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) закликали українських споживачів звертатися зі скаргою в разі неправильного нарахування тарифу за газ в платіжці. Про це повідомляє один з членів комісії для ЗМІ.

Вказується, що останнім часом такі ситуації складаються все частіше через неправильний розрахунок «температурних коефіцієнтів».

Раніше повідомлялося, що в Україні понад 44% тепломереж вимагають термінового ремонту, оскільки знаходяться в аварійному стані. Про це свідчать дані з боку Міністерства розвитку громад і територій України у відповідь на відповідний запит з боку ЗМІ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу