Україна закупить турецькі безпілотники

Поділитися:

На озброєння в ЗСУ будуть поставлені 48 безпілотників виробництва Туреччини. Йдеться про модель Bayraktar TB2, переговори по ним вже ведуться. Про це повідомив гендиректор «Укрспецекспорту» Вадим Ніздря.

Міністерство оборони планує поставити літальні апарати на озброєння відразу ж після придбання. Ця партія вважається досить великою, оскільки безпосередньо в Туреччині, де виробляють безпілотники, на озброєнні стоять трохи більше ніж 105 таких машин.

Також є плани на організацію в Україні великовузлової збірки техніки турецького виробника. Такий крок дозволить значно знизити вартість кожної моделі. Експерти називають різницю між турецькою та українською збіркою — це 35%. На даному етапі в Міністерстві оборони обговорюють вибір місця для військового виробництва.

Раніше повідомлялося про те, що Україна постачає до Туреччини двигуни для безпілотників. Йдеться про лютневої поставки поточного року, яка містила два авіаційні двигуни для БПЛА цього типу АІ-450Т на загальну суму 640 тисяч доларів.

Також ми писали про те, що український уряд хоче законодавчо регулювати використання безпілотників в країні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу