Україна буде закривати шахти

Поділитися:
У Міністерстві енергетики України заявили про підготовку пілотного проекту щодо закриття шахт в одному з міст по німецькому досвіду.

“В Україні налічується майже 65 міст, в яких тільки шахта є тим підприємством, де можуть працювати люди. Як правило, це одна працююча людина, який годує всю сім’ю. Ми повинні розуміти, як потрібно захищати ці категорії людей і дати можливість трансформуватися цих регіонів , щоб там була робота “- йдеться в повідомленні відомства.

Цей пілотний проект буде реалізований як для вирішення соціальних, екологічних питань, так і для забезпечення роботою тих людей, які проживають в такому моногороде. Об’єкт, де буде реалізовуватися проект поки ще не вибрали. Разом з німецькою стороною, українські фахівці шукають місто, який би відповідав ряду критеріїв.

Раніше повідомлялося, що Німеччина погодилася взяти участь в пілотному проекті з трансформації українських вугільних шахт. Про це сказано в релізі на урядовому порталі за підсумками переговорів прем’єр-міністра Дениса Шмигаль з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

У відомстві зазначили, що на віртуальній зустрічі Україна і Німеччина обговорили питання трансформації вугільних регіонів. В індивідуальному порядки лідери держав обговорили питання допомоги у втіленні пілотного проекту на одній з українських шахт. Канцлер ФРН запевнила українців, що Німеччина з задоволенням візьме участь в даному проекті.

Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища найближчим часом буде розділено на дві окремі міністерських структури. Про це повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль для українських ЗМІ.

За словами чиновника, міністерство буде надалі представляти із себе два різних профільних відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу