Україна буде продавати захисні маски

Поділитися:

Вітчизняні виробники масок і засобів індивідуального захисту зможуть експортувати свою продукцію в інші країни.

Про це повідомили в Офісі президента. На нараді за участю Володимира Зеленського було піднято це питання і вын зобов’язав Кабмін розробити відповідні рішення.

Однак є і кілька “але” – наприклад, продавати маски можна буде за умови, що їх неможливо продати в Україні, також вони повинні відповідати нормам та вимогам тих країн, куди їх планують ввозити.

Як відомо, на початку травня Кабмін виділив додатково близько 3 мільярдів гривень для боротьби з коронавірусів, з яких понад 2 мільярди гривень повинні були піти на придбання захисних масок, костюмів та інших засобів захисту для медиків. Бюджетний комітет схвалив, але виник скандал. Адже в документі уряд закуповував 6,6 млн захисних масок за ціною 10 гривень за штуку. Маски, імовірно, будуть закуплені в Китаї. Тоді обурилися вітчизняні виробники.
На підприємстві «Текстиль-Контакт», заявили, що вони роблять багаторазові маски за ціною від 8 грн., а одноразові тришарові – від 6 грн.

Але експорт уряд заборонив і навіть посилив кримінальну відповідальність за незаконне вивезення товарів протиепідемічного призначення.

Члени комітету з питань правоохоронної діяльності на засіданні 15 квітня розглянули підготовлений до другого читання законопроект №3271 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо криміналізації вивезення (пересилання) через митний кордон України товарів протиепідемічного призначення” і схвалили його.

Через таку цінову політику і виник конфлікт між українськими виробниками та урядом. Так що дана ініціатива уряду дозволить експортувати українську продукцію за кордон.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу