У Зеленського раптом згадали про корупцію

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву з приводу корупції та покарання за неї, при цьому підкресливши, що винятків не буде ні для кого. Незалежно від статусу українця, його посади та інших факторів покарання буде відповідне. Також президент зажадав від усіх служб почати працювати в цьому напрямку і надати результати – «посадки» винних.

«Це ж просто. Правда? І ми якраз про це публічно домовлялися. Що традиційно корупційного «якщо зайшов на посаду, то можеш трохи брати в кишеню державного, воно не збідніє» більше не буде. Може, хтось не почув? Тому ще раз. Кожен чиновник, міністр і депутат повинен великими буквами десь на собі закарбувати просту істину: якщо вкрав – сядеш, якщо брав хабар – сядеш. Винятків з цього правила не може бути – для будь-якої особи в нашій державі. Тут немає більше «дахів», прикриття, адміністративних можливостей », – написав він на своїй сторінці в Фейсбук в четвер.

Також Володимир Зеленський акцентував увагу на тому, що система в Україні багато десятиліть будувалася на корупційних засадах, але тепер все буде інакше. Після обіцянок, які були в президентській програмі Зеленського, зламати корупційні схеми та зробити все «гучні» справи прозорими, а після довести їх до кінця – справа честі.

Президент нагадав НАБУ, САП і іншим відомствам про те, що входить в їх завдання і висловив надію, що скоро не тільки він, а й вся країна зможе побачити результати їх злагодженої та чіткої роботи.

Раніше повідомлялося про те, що Київ став лідером з корупції в Україні.

Також ми писали, що корупційна схема в аеропорту «Бориспіль» навряд чи дійде до суду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу