У ВР хочуть відстрочити штрафи за касові апарати

Поділитися:

Голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики повідомив, що найімовірніше штрафи за відсутність касових апаратів у приватних підприємців скасують. Проте лише до 1 лютого 2022 року.

Верховна Рада з ініціативи народного депутата найближчим часом проголосує за відстрочення штрафів через відсутність касових апаратів. Інший варіант рішення – зменшити розмір штрафів для тих, хто до 1 лютого 2022 року реєструє РРО (реєстратор розрахункових операцій).

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року ФОП (фізичні особи підприємці) зобов’язані застосовувати у бізнесі реєстратори розрахункових операцій. Зокрема, йдеться про тих підприємців, які є платниками єдиного податку та належать до 2-4 груп, чиї доходи за рік не перевищують граничний обсяг доходів, що відповідають першій групі.

Нагадаємо, що раніше депутати ВР мали проголосувати за відстрочення введення касових апаратів для всіх ФОП. Проте голосування так і не відбулося, що автоматично призвело до набуття чинності законом із 1 січня 2022 року.

Також ми повідомляли, що бізнеси скаржаться на роботу РРО. Програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО) зависають та видають помилки під час проведення операції, що ускладнює прозоро вести бізнес в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу