У справі “Межигір’я” завели понад 2 тисячі томів

Поділитися:

У справі «Межигір‘я» накопичилося 2 тисячі томів. Втім, Агентство з розшуку та менеджменту  активів (АРМА) не може передати резиденцію в управління приватній компанії.

Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Відбувається це тому, що Офіс генпрокурора за рік з двох тисяч томів матеріалів кримінальної справи відправив до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури лише двісті.  Через що НАБУ та САП не можуть здійснювати слідство. В результаті необхідний опис активів та арешт майна поки неможливий.

Крім того, в Агентстві зауважили – у бізнесу відсутнє розуміння, як використовувати колишню резиденцію Януковича. Адже, на перший погляд, актив, який ніби-то має приносити мільйони, створений для того, щоб їх витрачати. Для прикладу, лише його страховка коштуватиме мільйони доларів.

Наразі, справа стоїть на місці, а «Межигір`я» фактично залишається парком для відвідин. Як відомо, у 2017 році Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури передав АРМА документи про рухоме майно резиденції, яке арештоване у рамках кримінальної справи.

Нагадаємо, у 2017 році суд остаточно повернув резиденцію «Межигір‘я» до державної власності.

Також раніше ми писали про те, що у тому ж році Печерський районний суд міста Києва за клопотанням департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури України, прийняв рішення заарештувати плавучий ресторан Віктора Януковича в Межигір’ї, що належить ТОВ «Танталіт», фірмі на яку була зареєстрована резиденція Януковича.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу