У РФ ввели примусову вакцинацію

Поділитися:

Російський оперативний штаб з контролю ситуації коронавірусу повідомив, що Росспоживнагляд зобов’язав роботодавців відстороняти співробітників, які відмовляються від вакцинації.

«‎Роботодавець зобов’язаний відсторонити від роботи працівника (співробітника), який висловив відмову від проведення профілактичного щеплення від COVID-19 (імунізації) при відсутності медичних протипоказань»‎, – йдеться в повідомленні штабу.

Зазначається, що роботодавець має право запропонувати найманому працівнику віддалену роботу, проте це питання буде вирішуватись індивідуально, оскільки така пропозиція не передбачена законом.

Згідно з інформацією, на період відсторонення від роботи, співробіту не буде нараховуватись зарплата. Крім того, цей час не буде входити до стажу.

Також в оперстажі додали, що тим роботодавцям, які не дотримуються вимог щодо кількості вакцинованих працівників, або які не надали інформацію, загрожує призупинення роботи на термін до 90 діб.

Крім того вони уточнили, що за допомогою постійних перевірок буде здійснюватись контроль роботодавців стосовно обов’язкової вакцинації своїх співробітників.

Попри це, прес-секретар президента РФ зазначив, що вакцинація залишається добровільною, але представникам сфери послуг доведеться змінити роботу, якщо вони не хочуть робити щеплення.

«‎Це добровільність, тому що ви можете поміняти роботу. Якщо ви працюєте в сфері послуг і ви не щеплені, ви можете представляти загрозу для тих, кому ви ці послуги надаєте в умовах гострої спалаху пандемії»‎, – підкреслив представник Кремля.

Він зазначив, що такі заходи обумовлені поточним моментом і епідеміологічною ситуацією.

«‎Діють особливі повноваження глави регіону. Це все пов’язано з пандемією і необхідністю вжиття дієвих заходів для припинення цього спалаху»‎, – сказав прес-секретар.

Нагадаємо, що Світовий банк виділяє Україні гроші на вакцинацію.
Крім того, раніше ми писали, що чотири країни погодилися визнати паспорта вакцинації українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу