У НКРЕКП розповіли за яких умов можуть бути віялові відключення

Поділитися:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг детально пояснила порядок організації планових відключень операторами систем розподілу.

Відтак, оператори систем розподілу мають право припиняти/обмежувати розподіл електричної енергії на час проведення робіт ремонту, будівництва, модернізації електричних мереж, якщо виконання таких робіт передбачено інвестиційною програмою, річною програмою ремонтів та при приєднанні нових користувачів до електричних мереж системи розподілу, здійснивши відповідні попередження відповідно до вимог.

Однак, у зимові місяці тривалість перерв у електропостачанні не повинна перевищувати сумарно 8 годин на добу. При цьому оператор систем розподілу повинен обов’язково повідомляти про планові перерви в електропостачанні не пізніше ніж за 5 днів до їх початку. Повідомлення також повинні містити інформацію про прогнозований час відновлення електропостачання.

При цьому важливо по можливості оптимізувати термін виконання ремонтних робіт з метою зменшення тривалості перерв, особливо в період мінусових температур, у тому числі за рахунок забезпечення користувачів резервним харчуванням, шляхом організації тимчасових схем живлення або застосування пересувних установок, що генерують.

Раніше ми повідомляли, що у деяких регіонах України вже розпочалися віялові відключення електроенергії. Однак, на місцях їх називають «‎технічними».

Згідно з даними НЕК «Укренерго» в Україні 24 грудня 2021 року не функціонують загалом 17 ТЕС та ТЕЦ. Причина 16 відключених енергоблоків полягає у нестачі палива.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу