У Нацполіції розповіли про витік даних із «Дії»

Поділитися:

У Нацполіції України розповіли, що насправді інформація, що надійшла від аноніма про витік персональних даних користувачів порталу «Дія», є хибною та не відповідає жодній дійсності.

Нагадаємо, що на ресурсі RaidForums 21 січня 2022 року було опубліковано інформацію у вигляді повідомлення від анонімного користувача про те, що особисті дані українців, отримані за допомогою «Дії», продано.

Проте після низки розслідувань, правоохоронні органи заявляють про фейкове повідомлення, називаючи його скоріше гібридною війною та черговою спробою дестабілізувати і так нелегку ситуацію в країні. Нічого спільного, за їхніми словами, із правдою це повідомлення не має.

Національна поліція пояснила, що як тільки подібна інформація з’явилася в мережі, її одразу пов’язали з кібератакою, здійсненою на держресурси в ніч із 13 на 14 січня. Але це зовсім не відповідає дійсності.

Наразі, як зазначають правоохоронці, Держспецзв’язку, кіберполіція, Служба безпеки у співпраці з міжнародними фахівцями займаються встановленням джерела походження останньої кібератаки на владу держави. Також у повідомленні йдеться, що зараз поліція відстежує всі продажі баз даних, які здійснюються з будь-яких ресурсів.

Нагадаємо, нещодавно у Мінцифри розповіли, хто стоїть за масштабною кібератакою на українські держсайти.

Також ми писали про те, що Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг заявив про рішення НАТО підписати угоду з Україною щодо посилення кіберспівпраці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу