У МВС заявили про масове звільнення поліцейських

Поділитися:

У Міністерстві внутрішніх справ повідомляють про масовий відтік кадрів з поліції. За словами заступника глави МВС Антона Геращенка, поліцейські звільняються через малі заробітні плати.

Він зазначив, що зарплата поліцейського становить лише 13,5 тисяч гривень, і небезпека, на яку щодня вони себе наражають – неспівмірна з таким рівнем оплати праці.

Геращенко порівняв зарплати працівників поліції та інших відомств, які були створені за останні сім років. Так, зокрема, у Національному антикорупційному бюро, Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Державному бюро розслідувань рівень зарплатні вищий у 4-5 разів. У ДБР відкрили вакансії із зарплатою у 60 тисяч гривень, саме в це відомство і переходять на роботу звільнені поліцейські, зазначив він.

Посадовець вважає несправедливим такий дисбаланс у зарплатах, чого не спостерігається у країнах Європи.

Раніше повідомлялося, що українські медичні працівники отримуватимуть більшу заробітну плату. Глава держави Володимир Зеленський підписав указ, який передбачає встановлення мінімальної зарплати медикам. Згідно з указом, рівень мінімальної зарплатні середнього медичного персоналу підвищено до щонайменше 13,5 тисяч гривень, лікарів – до щонайменше 20 тисяч гривень.

Також ми писали, що уряд пообіцяв підвищити зарплату вчителям. На Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука» прем’єр-міністр пообіцяв підняти зарплату щонайменше на 30%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу