У МОЗ будуть скорочувати черги на тестування з коронавірус

Поділитися:

Скоротити черги тестування на коронавірус в Україні збираються в Міністерстві охорони здоров’я. Так, за словами фахівців відомства, скасування обов’язкового ПЛР-тесту на чотирнадцятий день для при відсутності симптомів для людей, які перебувають на самоізоляції дозволить розвантажити лабораторії і скоротити черги на тестування.

«Ми змінюємо підходи. Наприклад, у нас в стандартах було прописано, що всі люди, які прибувають на самоізоляції, повинні після 14 дня прости тест на коронавірус. Ми змінили стандарт надання медичної допомоги і якщо людина 14 днів перебуває на самоізоляції, і у нього немає жодної симптому, то в такому випадку йому не потрібно робити ПЛР. Це розвантажує лабораторії », – повідомив глава МОЗ.

Слід зазначити, що якщо в якомусь регіоні виникають черги на проведення тестування в зв’язку з великим завантаженням лабораторій, МОЗ підключає лабораторії сусідніх регіонів.

Відомо, що в даний час в українських лікарнях з 30 тис. Ліжок, підготовлених для пацієнтів з коронавірусів, 13,108 тис. Зайняті пацієнтами з COVID-19 або з підозрою на Коронавірусну інфекцію.

Нагадаємо, що в Міністерстві охорони здоров’я України в черговий раз переглянули області щодо епідемічного зонування територій за відповідними колірним маркерами. Про це повідомляє міністр охорони здоров’я України в рамках свого останнього брифінгу.

Раніше повідомлялося, що після закінчення доби в Україні офіційно підтвердили 3497 нових випадків коронавірусу. Про це повідомляє міністр охорони здоров’я України в рамках свого позачергового брифінгу в середу, 23 вересня.

Дана статистика була представлена ​​на момент 9:00 сьогоднішнього ранку. Кількість смертельних випадків від коронавірусу зросла на 63.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу