У Мінцифри анонсували функцію «є-захист»

Поділитися:

У Міністерстві цифрової інформації заявили про швидкий запуск нової функції у додатку «Дія», а саме «є-захисту».

Зокрема, Михайло Федоров, міністр цифрової інформації, уточнив, що завдяки «є-захисту» користувачі програми матимуть доступ до інформації, що дозволяє вивчити правила кібербезпеки, а також знатимуть, у яких реєстрах можуть дізнатися про них. Більше того, за словами чиновника, коли проводитиметься відповідними органами перевірка даних у реєстрі про людину, то йому на телефон прийде повідомлення про це.

Міністр наголосив, що на тлі інформаційної війни проти України, громадяни її особливо гостро реагують на новини щодо злиття персональних даних.

Протягом тижня розганяється новина про 2 мільйони з «Дії», причому з даними про послуги, які, в принципі, відсутні в додатку. «Уже тиждень з’являються боти, в яких можна дізнатися про вас. Ми активно вивчаємо всі кейси, це виявляються скомплектовані дані з різних джерел, яких раніше було море в мережі, часто з одного популярного банку», – додав Федоров, зазначивши, що фахівці продовжують працювати над цими випадками.

Відомство блокує такі ресурси, а також знаходить інвестиції на захист реєстрів, намагаючись зберегти дані українців під контролем.

Нагадаємо, у «Дії» також можна буде перевірити кредитну історію.

Раніше ми писали, що в Україні понад сім тисяч державних органів щодо надання послуг українцям відповідатимуть новим вимогам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу