У Мінсоцполітики розповіли, як українці зловживають субсидією

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики розповіли, які найпоширеніші способи зловживань під час оформлення державних субсидій виявили при верифікації.

Так, за даними відомства, минулого опалювального періоду житлові субсидії одержували понад 3 мільйони домогосподарств. Кількість тих, хто задекларував недостовірну інформацію, склала близько 2-3%.

Найпоширеніші зловживання пов’язані з поданням неправдивих даних про склад домогосподарства або приховування інформації про його зміну та дорогі покупки на  понад 50 тис. грн одномоментно (авто та іншого майна), одномоментного придбання великих обсягів валюти після оформлення субсидії.

Є особи, які роблять внески до статутних капіталів, великі благодійні внески на розвиток підприємств, купують корпоративні права чи акції і при цьому позиціонують себе як безробітні чи ті, хто живе на мінімальну зарплату.

Зазначається, що верифікація, яка проводилася протягом двох останніх років, показала, зокрема, що 830 отримувачів субсидій купили сумарно валюти майже на 140 мільйонів гривень. Проте говорити про масовість таких зловживань невиправдано. Вразливим верствам населення, для яких оплата комунпослуг у повному обсязі непосильна, хвилюватися не потрібно, повідомляють експерти.

Нагадаємо, що цього опалювального сезону субсидії будуть отримувати трьох мільйонів домогосподарств. У Міністерстві соціальної політики кажуть, що розмір допомоги орієнтовно складе близько 2 тисяч гривень.

Також ми писали, що в Україні мешканцям прифронтової зони планується підвищити рівень субсидії на опалення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу