У Мінсоцполітики розповіли про депозити та субсидії

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що уряд планує збільшити суму депозитів, які не впливають на призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

«З’явилося три нових критерії при призначенні субсидій. Була одна машина – стало дві, було одне житлове приміщення – стало два. І третій критерій – депозит. Це історія, що вимагає аналізу, оскільки депозит на 56 тисяч грн може бути навіть у пенсіонерки, яка собі відкладала», – розповіла міністр Лазебна.

Відомо, що Кабмін найближчим часом внесе зміни, «щоб заспокоїти людей».

Крім того, в Міністерстві соцполітики вважають, що після верифікації близько 3% домогосподарств можуть відмовити в призначенні субсидій за іншими критеріями, не пов’язаними з наявністю депозитів.

Нагадаємо, що в Україні оформити держдопомогу на оплату комунальних послуг з травня цього року стало складніше. Згідно з новими правилами розрахунку субсидій, зокрема, до категорії позбавлених держдопомоги можуть увійти громадяни, які до цього отримали в подарунок або успадкували якесь майно, як приклад – земельна ділянка; і ті, чиї родичі працюють за кордоном і надсилають гроші на батьківщину.

Раніше повідомлялося, що незабаром українцям можуть скоротити час відшкодування коштів по банківських депозитах. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу