У Мінсоцполітики розповіли, чому українці не користуються приватними пенсійними фондами

Поділитися:

Міністр соціальної політики Марина Лазебная заявила, що тільки 15 з 60 недержавних пенсійних фондів залишаються активними.

Чиновниця заявила, що багато відомих людей, навіть народні депутати мають рахунки в недержавних пенсійних фондах. Вони собі вже накопичують на пенсію.

“Держава не робила нічого для розвитку добровільних пенсійних накопичень, як і не стала зразком, не створювала корпоративні пенсійні накопичувальні програми для різних груп, наприклад, для поліцейських, медиків, військових, соціальних працівників. Якби держава виступала з такими програмами, система була б популяризована, був би прогрес. Сьогодні цього немає, і тому лише близько мільйона громадян користуються цією системою », – зазначила Лазебна.

Міністр соціальної політики переконана, що це дуже мало, тому і йде мова про обов’язкову накопичувальну пенсійну систему. Чиновниця зазначає, що в усьому світі така практика “накопичень” вважається нормою.

«Ми запропонували залучити до накопичення ряд незахищених категорій людей, які одержують допомогу або грошове утримання від держави і виконують соціально важливі функції. Наприклад, це люди, які доглядають за непрацездатними родичами, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу – сьогодні за них держава платить внески до солідарної системи, таким чином ми їх страхуємо. Ми запропонували частину внесків направляти так само на їх особисті накопичувальні рахунки », – розповіла міністр соціальної політики.

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики України заспокоїли українців з приводу своєчасної доставки пенсій в сільську місцевість. Про це повідомила глава відомства.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики у співпраці з Офісом простих рішень розробили програму запровадження накопичувальної пенсії. Все це робиться в рамках пенсійної реформи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу