У Мінсоцполітики назвали дату запуску пенсійної реформи

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики повідомляють, що реформа із запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення стартує 2024 року. Проте для цього до кінця 2021 року має бути ухвалений Верховною Радою відповідний законопроект.

Як розповіла міністр соцполітики Марина Лазебна, потрібен щонайменше рік на відпрацювання технічної взаємодії єдиного соціального реєстру із суб’єктами інформаційного обміну. ​​Щонайменше півтора роки необхідно Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку на підготовку нормативної бази.

Міністр наголосила на необхідності прискорення процесу з ухвалення законопроекту.

Глава Мінсоцполітики також розповіла, що експерти підтримали концептуальні підходи до механізму внесків загальнообов’язкового пенсійного накопичення. Згідно з ним, обов’язкові внески будуть здійснюватися на користь громадян роботодавцями шляхом зниження Єдиного соціального внеску, при цьому не зростатиме податкове навантаження на бізнес. Громадяни будуть сплачувати внески з власної заробітної плати добровільно. Держава за свій рахунок здійснюватиме додаткові стимулюючі внески.

Відтак, не буде примусу громадян сплачувати накопичувальні внески власним коштом. Натомість будуть ефективні стимули до добровільної участі громадян у ​​сплаті внесків, а також гнучкі умови розвитку системи надалі, додала Лазебна.

Раніше ми повідомляли, що в Україні станом на жовтень середня пенсія судді становила 91,2 тисячі гривень. З початку року виплати зросли на 23 тисячі гривень, як свідчать дані Пенсійного фонду України. Для звичайних українців з початку року пенсія зросла лише на 400 гривень. Їх такі привілеї не стосуються.

Також писали, що українські пенсіонери зовсім скоро можуть зіткнутися з ще більшим безгрошів’ям. 2022 року дефіцит Пенсійного фонду України становитиме щонайменше 200 мільярдів гривень і це при тому, що справжні розміри заробітних плат та пенсійних виплат в реальності скорочуватимуться.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу