У Мінкульті вирішили зайнятися забудовниками

Поділитися:

У Міністерстві культури розробили новий законопроект, який сприятиме збереженню архітектурної спадщини країни, а також протистояти поширеною сьогодні хаотичній забудові міст.

У документі передбачено помітне посилення заходів по порушниках — зокрема, будуть сильно карати за незаконну забудову, будівництво в буферних зонах та інші порушення. Тим часом девелопери незадоволені — вони вважають обмеження занадто великими.

Суми штрафів починаються від 50-60 тисяч і закінчуються мільйонами, і в Міністерстві культури їх вважають справедливими.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк займеться регулюванням будівельних робіт. У Національному банку України висловили стурбованість станом справ у будівельній сфері. Так, ринок житлової нерухомості показує масу розбіжностей в юридичній площині, тому НБУ закликає терміново зайнятися врегулюванням всіх питань на законодавчому рівні.

Також ми писали й про те, що «Познякижилбуд» почав випускати власні облігації. Зокрема, наглядова рада компанії ухвалила рішення розмістити бездокументарні цільові іменні облігації на загальну суму 57,3 млн гривень для фінансування будівництва житлового комплексу Taryan Towers по вул. Іоанна Павла II (раніше — вул. Патріса Лумумби), 12 в Печерському районі Києва.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу