Нацбанк займеться регулюванням будівельних робіт

Поділитися:

У Національному банку України висловили стурбованість станом справ у будівельній сфері. Зокрема, ринок житлової нерухомості показує масу розбіжностей в юридичній площині, тому НБУ закликає терміново зайнятися врегулюванням всіх питань на законодавчому рівні.

Кирило Шевченко, глава Нацбанку, під час брифінгу заявив, що таке рішення може викликати деяке соціальну напругу, однак  вона принесе користь всьому українському бізнесу. На думку Шевченка, важливо якомога швидше ввести правила, а також визначити критерії ведення будівельних робіт на території країни.

Хаотична забудова, відсутність дозвільної документації, будівництво з порушенням норм — це тільки верхівка айсберга. Проблем в українському будівництві дуже багато, тому НБУ закликає всі відомства до плідної законодавчої праці.

Раніше повідомлялося про те, що будівництво в Україні скоротилося на 10%. До цього призвели відразу кілька факторів: нестабільність економіки, Коронавірусна криза і практично повна відсутність доступних кредитів на ринку.

Також ми писали про те, що все будівництво в країні складає всього 2% від ВВП.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу