У Мін’юсті закликали українців самостійно збирати на старість

Поділитися:

У Міністерстві юстиції радять українцям дбати про можливий рівень пенсійних виплат вже зараз, щоб у майбутньому розраховувати на гідну старість.

У відомстві розповіли, що тим, кому більше 60 років, зараз отримують пенсію чи мінімум соціальну допомогу, коли не вистачає трудового стажу. Це те покоління людей, яке головно було працевлаштоване офіційно, сумлінно накопичувало страховий стаж.

Ті, хто народжені у 80-х, суттєво менше спішили влаштовуватись на державну роботу та відпрацьовувати ставку. Тоді як у сучасного покоління (народжені у 90-х та 2000-х) взагалі нема думок про стаж чи пенсію, нарікають у Мін’юсті.

Чималу роль у цьому грають самі недобросовісні роботодавці, які платять робітникам «зарплату у конвертах».

Такий розвиток сюжету може призвести до краху Пенсійної системи України і сучасне покоління у майбутньому залишиться без пенсії, бо державі не буде чим виплачувати.

В Україні з-понад 25 тисяч підприємств тільки 2 тисячі подбали про пенсійні програми для співробітників, багато ж працюють «у тіні». Тому у відомстві радять українцям замислитися, чи варто надалі співпрацювати за такими роботодавцями.

Нагадаємо, що у Міністерстві соціальної політики склали календар перерахунку пенсій на 2022 рік. За словами глави відомства Марини Лазебної, перерахунок включатиме 12 етапів адресного підвищення пенсій різним категоріям пенсіонерів.

Також ми повідомляли, що у 2022 році заплановане зростання прожиткового мінімуму осіб, які втратили працездатність (мінімальної пенсії), на 8,2%. Мінімальна пенсія становитиме з 1 січня — 1934 гривні, з 1 липня — 2027 гривень, з 1 грудня — 2093 гривні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу