У МАУ відмовляться від практики розрахунків готівкою на борту

Поділитися:

З сімнадцятого липня пасажири вітчизняної авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” можуть розрахуватися на борту літака картою будь-якого банку. Але ніяк не готівкою.

Про відмову МАУ від практики платежів за послуги на борту літаків “живими” грошима поінформували в прес-службі авіакомпанії. На такий крок Міжнародні авіалінії України пішли в зв’язку з загрозою зараження COVID-19.

“Ваша безпека – пріоритет № 1 для нас, – повідомили в прес-службі. – Тому в нелегкі карантинні часи ми пропонуємо розраховуватися на борту виключно банківською картою”.

Змінилися і деякі моменти, що регулюють перевезення в літаках ручного багажу. Наприклад, раніше в салон літака можна було брати з собою 7 кілограмів багажу, а тепер тільки 5. Причому розмір цього багажу не повинен перевищувати 40X30X10 см.

Як зазначив керівник Міжнародних авіаліній України Євген Дихне, цього зажадали країни, куди вже літають українці після обмежень у зв’язку з коронавірусу. А саме йдеться про ОАЕ і Туреччину.

За інформацією Євгена Дихне, в перших числах серпня літаки МАУ знову полетять в італійські Рим, Неаполь, Мілан, а також в столицю Азербайджану Баку. Всі перераховані вище моменти збережуться і на цих рейсах. Як зазначив глава авіакомпанії, таким чином люди не будуть товпитися в проході літака і при посадці. А якщо ваша поклажа буде важче або більше заявлених норм, ви безкоштовно зможете здати її в багаж.

Втім, на інших рейсах умови не змінилися. Наприклад, при польоті в Амстердам або в нашу Одесу ви зможете в салоні провезти вантаж в сім кг і розмірами 55X40X20 сантиметрів.

Нагадаємо, уряд Естонії вирішив продовжити заборону на польоти з України. Заборона триватиме мінімум до 28 липня 2020 року і поширюється на угорську компанію Wizz Air, яка повинна була виконувати рейси між Таллінном і українськими містами.

Також скасування рейсів через карантин з юридичної точки зору – це форс-мажорАле пасажир не зобов’язаний погоджуватися на будь-які умови. Він має право отримати назад гроші – вважають юристи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу