Деолігархізація по-казахстанськи? Чи розкулачування?

Поділитися:

Деолігархізація по-казахстанськи. Президент країни Касим-Жомарт Токаєв заявив – найбагатші верстви платитимуть додаткові внески.

Вважає, що в Казахстані надто багато осіб, які навіть за міжнародними стандартами визнані дуже заможними. Переконаний – надлишковими статками слід ділитися з усіма.

Та наказав уряду визначити список місцевих успішних компаній. Потому визначать розмір щорічних внесків. Влада чекатиме активних дій і від самих багатіїв, додав Токаєв.

Напередодні стало відомо: молодша донька екс-президента Нурсултана Назарбаєва Алія вивела з країни кілька сотень мільйонів доларів. І придбала собі елітне житло в Лондоні та приватний літак. А зять – чоловік середньої доньки Дінари Тимур Кулібаєв – збудував у Великій Британії будинок на землі, яку свого часу королева Єлизавета ІІ подарувала своєму сину Ендрю на весілля.

Нагадаємо, у Казахстані вже призначено нового прем’єр-міністра. Токаєв підписав указ про призначення голови Кабміну 11 січня 2022 року.

Також ми повідомляли про те, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив про завершення основної місії Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) у країні, виведення сил розпочнеться 13 січня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу