У Держінспекції назвали причини аварій на ТЕС

Поділитися:

На сайті Державної інспекції з енергетичного нагляду повідомили, що найбільша кількість аварійних зупинок ТЕС сталася через помилкові дії керівного персоналу.

Відомо, що з 1 січня по 9 лютого 2021 року на енергоблоках ТЕС ГК (генеруючі компанії), відбулося 92 аварійні зупинки енергоблоків внаслідок технологічних порушень, з них розслідувано і складено 75 актів, розслідування інших технологічних порушень триває.

“За результатами розслідувань визначено організаційні причини виникнення цих порушень. Найбільша кількість відмов сталася через помилкові дії керівного персоналу (24 відмови), також значну частину відмов склали дефект ремонту і помилкові дії ремонтного персоналу (21 відмова), вина персоналу служб, лабораторій, цехів, відділів (17 відмов), вплив сторонніх осіб і організацій (7 відмов) і 6 інших відмов (дефекти) “, – йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що за участю представників Держенергонагляду в вищезгаданий період проведення розслідування 12 технологічних порушень на таких об’єктах генеруючих компаній:

  • Запорізька ТЕС, Криворізька ТЕС, Придніпровська ТЕС ДТЕК “Дніпроенерго” – всього 7 технологічних порушень;
  • Зміївська ТЕС ПАТ “Центренерго” – 4 технологічних порушень;
  • Слов’янська ТЕС ПАТ “Донбасенерго” – 1 технологічне порушення.

Нагадаємо, що Держінспекція з енергонагляду України повідомляє, що основною причиною аварійних відключень енергоблоків в січні-лютому стали порушення в діях керівництва. До такого висновку прийшли інспектори за результатами перевірки.

Раніше повідомлялося, що внаслідок повного розвантаження Запорізької теплоелектростанції (ТЕС) після аварії 3 лютого в об’єднаній енергосистемі (ОЕС) України з’явився дефіцит потужності в 750 МВт. Про це повідомили в «Укренерго».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу