У Данії повним ходом йде добудова «Північного потоку-2»

Поділитися:

Росія 6 лютого відновила укладання труб морської газової магістралі Північний потік-2 в водах Данії.

«Судно-трубоукладач Фортуна, 24 січня початок роботи по відновленню будівництва газопроводу Північний Потік-2, успішно провело морські випробування і сьогодні приступило до трубоукладки в водах Данії. Всі роботи проводяться згідно з відповідними дозволами », – йдеться в коментарі оператора будівництва.

Відомо, що до укладання данського відрізка газопроводу судно мало право приступити ще 15 січня.

«Фортуна прийшла до східного закінчення відрізка добудови магістралі 22 січня і з того часу кілька днів маневрувало в цьому районі вздовж траси магістралі», – сказано в повідомленні.

Слід зазначити, що роботи в данських водах планують закінчити до середини останнього тижня травня. Після цього трубоукладач буде завершувати укладання труб в водах Німеччини, де будівництво триватиме до червня.

Нагадаємо, що Північний потік-2 загрожує трансатлантичній безпеці. Про це на брифінгу заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

Раніше повідомлялося, що в Європі висловили свою негативну реакцію у відповідь на арешт російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляють депутати Європарламенту, які збираються в зв’язку з цим ініціювати повний перегляд відносин з Росією.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу