У 2022 році держслужбовців переведуть на нову систему оплати праці

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України заявили, що в 2022 році в країні планують перейти на нову систему оплати праці державних службовців. Відомо, що уряд має намір провести експеримент щодо такої оплати за новою концепцією вже в наступному році.

За словами представників Кабміну, уряд в цьому році прийняло концепцію реформування оплати праці державних службовців і підтримало ініціативу щодо впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами та нарахування заробітної плати в державних органах – HRMIS. Головною причиною цього є підтримка престижу державної служби,

“Це важливий пріоритет на наступний рік – проведення експерименту щодо початку оплати праці за цією концепцією і прийняття змін, які дозволять там з 2022 року перейти на нову систему оплати праці”, – говорять в Кабміні.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла законопроект «Про внесення змін до Закону України” Про державну службу “щодо зняття вікових обмежень для роботи на державній службі» (№ 4096). Так, тепер держслужбовцям надана можливість працювати до 70 років.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України заявили, що законопроекти №2683 і №4408 про введення обов’язкових накопичувальних пенсій і професійної накопичувальної системи не були розглянуті депутатами. Причиною цього стала слабка комунікація Кабінету міністрів за погодженням концепції проектів закону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу